|

Vedran Mulabdić: Sinoćnja nesreća je gnusan čin, policija radi sve kako bi pronašla vozača

Vedran Mulabdić: Sinoćnja nesreća je gnusan čin, policija radi sve kako bi pronašla vozača
134
Piše: Š. B.
11.10.2016. u 16:32
165
komentara
134

dijeljenja
Vedran Mulabdić: Sinoćnja nesreća je gnusan čin, policija radi sve kako bi pronašla vozača Vedran Mulabdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila sinoć u centru Sarajeva, a u kojoj su dvije mlade djevojke smrtno stradale, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) poduzelo je sve potrebne mjere kako bi se identifikovalo i pronašlo vozilo, kao i vozač odgovoran za počinjenje nesreće, potvrdio je za Klix.ba ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.
Mulabdić je kazao za Klix. ba kako je policija u skladu sa svojim nadležnostima, preduzela sve potrebne mjere i aktivnosti kako bi identifikovala i pronašla vozilo kojim su dvije osobe usmrćene, kao i vozača koji se nalazio iza volana automobila.

Ministar je nesreću okarakterisao kao gnusan čin, a potraga za njim traje, dok je vozilo kojim je noćas upravljao već ranije pronađeno.

Građani se danas okupljaju na ulicama Sarajeva, traže pravdu, smjene i otkaze nadležnih, kao i pojačanu policijsku kontrolu na cestama, a naročito na glavnoj saobraćajnici u glavnom gradu.

Ministar Mulabdić je naveo kako u ovom trenutku MUP KS ima 200 policijskih službenika manje te kako predstavlja respektabilnu sigurnosnu agenciju koja u skladu sa nadležnostima odgovara na sigurnosne izazove u Kantonu, pa i šire.

Na navode medija o tome kako je "trkač", kako ga je nazvao i sam ministar odranije poznat policiji po činjenju krivičnih djela, Mulabdić odgovara kako, barem za sada, takvih informacija nema.

"Osoba koja je počinila to gnusno djelo je identifikovana i čim bude lišen slobode bit će poznato. Policijski komesar je zatražio podatke iz kazneno operativnih evidencija MUP-a KS kako bi se utvrdilo da li je i po čemu poznat policiji", poručuje ministar Mulabdić.

Prokomentarisao je i slobodno kretanje ulicama grada osoba koje su već činile teža krivična djela te činjenicu kako se za takve stvari uvijek optužuje upravo policija.

"Kada procesuiramo osobu za koju postoji sumnja da je počinio određeno ili konkretno krivično djelo, zadržimo ga na 24 sata i predaje se u Tužilaštvo na daljnje procesuiranje, pa zatim na sud koji donosi konačnu odluku", zaključio je Mulabdić.
Prijavi grešku


Komentari (165)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...