{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom

F
5.12.2010. u 13:37
0
0
Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom
0
Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom
Goražde
Većina osnovnih i srednjih škola na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) sutra će nastaviti sa nastavom, koja je usljed poplava, prekinuta polovinom sedmice.
Kako je potvrdila ministrica obrazovanja BPK-a Alma Delizaimović, izuzetak su dvije srednje i jedna osnovna škola u gradskom dijelu općine Goražde u kojima je, zbog nedostatka grijanja, početak nastave odgođen.

"Riječ je o Mješovitoj srednjoj školi 'Enver Pozderović' i Osnovnoj školi 'Fahro Baščelija' koje se zagrijavaju iz kotlovnice Centra za kulturu a koja je potopljena. Isti je slučaj i sa kotlovnicom Srednje stručne škole 'Džemal Bijedić' koja je usljed poplava pretrpila oštećenja", pojasnila je Delizaimović.

"Sve ostale škole na području Kantona sutra nastavljaju sa nastavnim procesom, a tamo gdje postoji potreba časovi će biti skraćeni. Obzirom na visinu vodostaja Drine moramo voditi računa o kretanju djece, a to smo sugerisali i roditeljima", kazala je ministrica obrazovanja BPK-a.

Ona je također naglasila da je nastava odgođena i u dislociranim odjeljenjima Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu čije su prostorije smještene u Mješovitoj srednjoj školi "Enver Pozderović".

Kada će ova i preostale dvije škole nastaviti sa radom, trebalo bi biti poznato sutra, kada će biti sagledane mogućnosti uspostavljanja grijanja za ove ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: