{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom

F
5.12.2010. u 13:37
0
0
Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom
0
Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom
Goražde
Većina osnovnih i srednjih škola na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) sutra će nastaviti sa nastavom, koja je usljed poplava, prekinuta polovinom sedmice.
Kako je potvrdila ministrica obrazovanja BPK-a Alma Delizaimović, izuzetak su dvije srednje i jedna osnovna škola u gradskom dijelu općine Goražde u kojima je, zbog nedostatka grijanja, početak nastave odgođen.

"Riječ je o Mješovitoj srednjoj školi 'Enver Pozderović' i Osnovnoj školi 'Fahro Baščelija' koje se zagrijavaju iz kotlovnice Centra za kulturu a koja je potopljena. Isti je slučaj i sa kotlovnicom Srednje stručne škole 'Džemal Bijedić' koja je usljed poplava pretrpila oštećenja", pojasnila je Delizaimović.

"Sve ostale škole na području Kantona sutra nastavljaju sa nastavnim procesom, a tamo gdje postoji potreba časovi će biti skraćeni. Obzirom na visinu vodostaja Drine moramo voditi računa o kretanju djece, a to smo sugerisali i roditeljima", kazala je ministrica obrazovanja BPK-a.

Ona je također naglasila da je nastava odgođena i u dislociranim odjeljenjima Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu čije su prostorije smještene u Mješovitoj srednjoj školi "Enver Pozderović".

Kada će ova i preostale dvije škole nastaviti sa radom, trebalo bi biti poznato sutra, kada će biti sagledane mogućnosti uspostavljanja grijanja za ove ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: