|

Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom

Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom
0
F
FENA
5.12.2010. u 13:37
0
komentara
0

dijeljenja
Većina škola u ponedjeljak nastavlja sa radom Goražde
Većina osnovnih i srednjih škola na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) sutra će nastaviti sa nastavom, koja je usljed poplava, prekinuta polovinom sedmice.
Kako je potvrdila ministrica obrazovanja BPK-a Alma Delizaimović, izuzetak su dvije srednje i jedna osnovna škola u gradskom dijelu općine Goražde u kojima je, zbog nedostatka grijanja, početak nastave odgođen.

"Riječ je o Mješovitoj srednjoj školi 'Enver Pozderović' i Osnovnoj školi 'Fahro Baščelija' koje se zagrijavaju iz kotlovnice Centra za kulturu a koja je potopljena. Isti je slučaj i sa kotlovnicom Srednje stručne škole 'Džemal Bijedić' koja je usljed poplava pretrpila oštećenja", pojasnila je Delizaimović.

"Sve ostale škole na području Kantona sutra nastavljaju sa nastavnim procesom, a tamo gdje postoji potreba časovi će biti skraćeni. Obzirom na visinu vodostaja Drine moramo voditi računa o kretanju djece, a to smo sugerisali i roditeljima", kazala je ministrica obrazovanja BPK-a.

Ona je također naglasila da je nastava odgođena i u dislociranim odjeljenjima Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu čije su prostorije smještene u Mješovitoj srednjoj školi "Enver Pozderović".

Kada će ova i preostale dvije škole nastaviti sa radom, trebalo bi biti poznato sutra, kada će biti sagledane mogućnosti uspostavljanja grijanja za ove ustanove.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.