{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veći dio Sarajeva danas bez vode do 20 sati

25.2.2018. u 09:18
493
229
Veći dio Sarajeva danas bez vode do 20 sati
493
Veći dio Sarajeva danas bez vode do 20 sati
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog redovnog održavanja i ispitivanja trafo-stanica na izvorištu Bačevo danas će veći dio Sarajeva biti do vode. Kako je saopćeno iz Vodovoda i kanalizacija, potpuna normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se do 20 sati.
Naselja u kojima će doći do poremećaja u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj polje, naselja od Čengić Vile do Baščaršije, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Zabrđe, Rajlovac, Riječica, Reljevo, Sokolje, Boljakov Potok, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Koševsko brdo, Ciglane, Bare – Šip, Kobilja Glava, Hrasno, Hrasno brdo, Trg Heroja, Švrakino selo, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Kovačići, Patriotske lige, Koševo, Alipašina, Hotonj, Ugorsko, Dreskovača, Nova industrijska zona Vogošća, Barice, Orahov brijeg, Breka, Kromolj, Podhrastovi, Bjelave, Grdonj i Sedrenik.

Iz ViK-a su apelovali na potrošače da se zbog najave niskih temperatura posebna pažnja posveti zaštiti vodovodnih mjesta i instalacija od smrzavanja.

"Niske temperature i slaba zaštićenost vodovodnih mjesta i šahtova dovodi do pucanja stakla vodomjera a često i oštećenja kompletnog vodomjera. Neophodno je zaštiti vodomjerno mjesto termo-izolacionim materijalom kao što su: stiropor, staklena vuna, stare deke, tkanina i sl", navodi se u saopćenju.

Upravo ovaj dio razbjesnio je građane koji su postavili pitanje zbog čega se ispitivanje vrši u dane kada su najavljene izuzetno niske temperature i loši vremenski uvjeti, iz straha da će im cijevi zalediti i popucati. Također, pitaju se zbog čega se ova testiranja vrše uvijek nedjeljom, a ne radnim danima.

Podsjetimo, danas se očekuje -7 stepeni u Sarajevu, a kako dan bude odmicao temperatura će se spustiti i na -9 stepeni celzijusa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: