BiH
0

Večernjakov pečat: Milorad Dodik osoba godine

Večernji list
Foto: Večernji list
Foto: Večernji list
Dok je vatromet parao nebo nad Mostarom, u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače sinoć je na gala priredbi Večernjeg lista, glavni urednik izdanja za BiH Jozo Pavković dodijelio Večernjakov pečat za osobu godine premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku.

On je tu prestižnu nagradu, koja se već šestu godinu dodjeljuje najistaknutijim osobama u BiH, dobio zahvaljujući glasovima čitatelja. Procjenjuje se da je dvosatni spektakl iz Mostara putem direktnog televizijskog signala FTV-a, koji su preuzimale i druge televizije, pratilo više od četiri miliona gledatelja u BiH i susjednim državama, te u dijaspori posredstvom satelitskog programa. Šesti po redu Večernjakov pečat jučer je Mostar nakratko pretvorio u “glavni grad” Bosne i Hercegovine, jer su na dodjeli nagrada bili prisutni svi najviši dužnosnici iz Federacije BiH, Republike Srpske i zajedničkih državnih institucija, piše Večernji list.

Zbog Pečata u dvodnevnu posjetu Mostaru stigao je i predsjednik Makedonije Branko Crvenkovski s brojnom delegacijom, a drugu godinu za redom stigao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Među uzvanicima je bio i hrvatski ministar Dragan Primorac.

Inače, Večernjakov pečat već je godinama u BiH jedan od važnijih društvenih događaja. I prošlih godina budio je medijsku pažnju ne samo u BiH, nego i u susjednim državama, a ove godine postigao je rekord po broju akreditiranih novinara, televizijskih i radijskih ekipa. Akreditiralo ih se više od 70 iz BiH, Hrvatske i Makedonije.