{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras u Sarajevu: Levy, Silajdžić, Jenkins i Al-Shiddi večerali u Bristolu

24.6.2014. u 22:55
295
Večeras u Sarajevu: Levy, Silajdžić, Jenkins i Al-Shiddi večerali u Bristolu
295
Na poziv vlasnika Sarajevo City Centera i hotela Bristol, Sulejmana al-Shiddija, večeras je u spomenutom sarajevskom hotelu upriličena večera na kojoj su se okupili veliki francuski filozof i prijatelj BiH Bernard-Henri Levy, ratni ministar vanjskih poslova, premijer Republike BiH i bivši član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, te poznata poslovna žena i humanitarka Sanela Jenkins.
Večeri su prisustvovali i Adnan Kapo, direktor Al Shidija, te Adnan i Admir Pašić, čelni ljudi Fondacije "Sanela Jenkins" i drugi. Fotoreporteri Klix.ba uspjeli su zabilježiti ovaj susret.

Počasni građanin glavnog grada BiH, Levy, u Sarajevu boravi u povodu svjetske praizvedbe predstave "Hotel Europa" za koju je tekst osobno napisao, a režiju predstave potpisuje Dino Mustafić.

Tokom večere se neobavezno razgovaralo o historiji, kulturi, biznisu... Podsjetimo, Levy je u BiH dolazio i tokom agresije na našu zemlju, a imao je više susreta i sa prvim predsjednikom nezavisne BiH, rahmetli Alijom Izetbegovićem, koje je opisao u svojim tekstovima i dokumentarcima.

Centralna tema tokom večere svakako je bila upravo Bosna i Hercegovina koja je povezala ljude iz Francuske, Turske, Saudijske Arabije i, naravno, naše BiH. Inicijator okupljanja je Adnan Kapo, inače bivši savjetnik Harisa Silajdžića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: