{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Večeras svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo

F
7.5.2008. u 11:42
0
0
Večeras svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
0
Večeras svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo
Povodom obilježavanja "Dana Kantona Sarajevo", u Narodnom pozorištu Sarajevo bit će večeras održana svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će biti dodijeljene povelje i plakete Kantona Sarajevo za 2008. godinu.
Za počasne građane Kantona Sarajevo 2008. godine proglašeni su dr. Mahathir Mohamad i Medeleine Albright.

Za doprinos u nauci, tehnologiji i visokom školstvu na području Kantona Sarajevo Plaketu će dobiti akademik prof.dr. Ejup Ganić.

Prof.dr. Esad Duraković Plaketu Kantona Sarajevo dobit će za doprinos u nauci i obrazovanju te za ostvarivanje izvanrednih rezultata u nastavno-naučnom procesu i originalnim naučnim radovima koji bitno doprinose ugledu arabistike na području Kantona, BiH, ali i svijeta.

Priznanje za izuzetne zasluge u pravednoj borbi za odbranu Sarajeva, afirmaciju prava čovjeka na slobodu i život u miru, toleranciji, sigurnosti i blagostanju u KS-u i BiH dobit će Jovan Divjak.

Dr. Ismetu Gavrankapetanoviću bit će uručeno priznanje za vrhunski doprinos razvoja ortopedije i traumatologije na području Kantona Sarajevo, BiH i svijeta.

Doajenu bh. sevdalinke rahmetli Safetu Isoviću posthumno bit će dodijeljeno priznanje za izuzetan doprinos u kulturi i umjetničkom djelovanju i na njegovanju i promoviranju bosanskohercegovačke sevdalinke.

Također, na večerašnjoj sjednici plakete Kantona Sarajevo bit će dodijeljene i kolektivima: Univerzitetu u Sarajevu, Hrvatskom kulturnom društvu ”Napredak”, "Centru za srce “ Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu , te ASA HOLDING-u d.o.o. Sarajevo.

Odluku o verifikaciji odluka o dodjeli javnih priznanja Kantona Sarajevo za 2008. godinu donijela je Skupština KS-a 26. marta.

Na večerašnjoj sjednici u 20.00 sati bit će upriličen i prigodan umjetnički program i projekcija dokumentarnog filma Šahina Šišića "Planet Sarajevo“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: