BiH
0

Večer sjećanja na Sanelu Redžepagić uz reviju mode i frizura

Piše: A. U.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U hotelu Radon plaza u Sarajevu održana je humanitarna revija mode i frizura za pomoć Fondaciji Sanela Redžepagić.

U programu su učestvovali poznati modni kreatori i frizeri Emina Husedžinović-Ibrahimović, Aida Korman, Adnan Hajrulahović Haad, Ado Karišik i Senad Šehić, a kreacije su nosili profesionalni modeli, kao i nekoliko djevojaka posebno odabranih za ovu priliku.

Reviji su se, između ostalih, odazvali operna diva Ana Babić, mladi i talentovani Sabrina Đulančić i Kemal Mačkić te maestro Dževad Šabanagić.

Pored bogatog revijalnog programa, na večeri posvećenoj prerano preminuloj opernoj umjetnici Saneli Redžepagić (3. jula navršit će se pet godina od njene smrti), upriličena je i bogata tombola, uz humanitarnu prodaju knjiga iz biblioteke sarajevske porodice Alirejsović te CD-ova i DVD-ova sa Sanelinih nastupa.

Osnovi cilj revije, u organizaciji Foruma žena SBB BiH Novi Grad Sarajevo, bio je da se ukaže na opasnost od raka dojke, bolesti od koje je Sanela umrla, a koja nemilosrdno napada žene u BiH.

Svim posjetiocima je uručen po primjerak edukativne brošure "Kampanja za širenje svijesti o prevenciji raka dojke", koja je dosad u većim gradovima BiH podijeljena u više od 50 hiljada primjeraka.

Fondacija Sanela Redžepagić planira i posjetiti žene koje se nalaze na liječenju od raka dojke u Kantonalnoj bolnici Zenica i KCU Sarajevo te im uručiti poklon pakete. Također, s ciljem podsticanja medicinskog osoblja na još bolji odnos i kvalitetniji tretman žena oboljelih od raka dojke, u Fondaciji je u toku sumiranje rezultata glasanja pacijentica u akciji "Moj doktor je najbolji", čija će završna manifestacija biti uskoro održana.