Demokrate pa još i vizionari
73

FOTO / VDS: Okupit ćemo sve borce i vratiti im čast i poštenje

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U Sarajevu je danas na konferenciji za medije predstavljena nova politička stranka, Vizionarsko demokratska stranka (VDS), koja za primarni cilj ima okupljanje svih boraca i boračkih udruženja te ostvarivanje njihovog boljeg položaja u bosanskohercegovačkom društvu.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Osnivač i predsjednik stranke Adnan Iković je i sam bio borac i komandir jurišnih jedinica Armije R BiH, a nakon agresije je, poput svojih saboraca, zaboravljen od nadležnih u svakom smislu te riječi.

"Tokom cijele agresije bio sam komandir ljudima koji su trčali ispred svih i borili se za ovu domovinu, a danas ih gledam kako gladuju, protestuju, pale se benzinom zato što ih je ta ista država zaboravila. Tako smo odlučili da formiramo stranku i na jednom mjestu okupimo sve te ljude da se opet zajedno borimo za što bolji položaj nas, ali i naše djece u ovoj državi", govori Iković.

On dalje kaže kako je došlo vrijeme da je ljude stid reći da su bili borci. Na ovaj način želimo ovim ljudima vratiti čast i poštenje koje zaslužuju te im i finansijski pomoći da prežive i prehrane svoje porodice, kazali su predstavnici VDS-a.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Naveli su i da će se kandidovati na narednim lokalnim izborima te, iako nisu finansijski dovoljno jaki, imaju moral, čast, poštenje i jedan cilj za koji će se svi boriti.

"Mi smo svi 90 posto demobilisani borci bez zaposlenja, ali ćemo se svim silama boriti da uspijemo u svojoj nakani", zaključio je Iković.

Inače, stranka je osnovana u januaru ove godine i do sada već ima nekoliko hiljada članova, uglavnom demobilisanih boraca Armije R BiH, kazao je Iković.