Zatvoriti ventile
189

Važno obavještenje Sarajevogasa zbog obustave snabdijevanja u Kantonu Sarajevo

D. Be.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Zbog vanredne situacije nastale usljed kvara na distributivnom gasnom vodu u Bugarskoj i obustave dotoka gasa doći će do problema u snabdijevanju gasom u Kantonu Sarajevo.
"Molimo korisnike da budu solidarni i obustave potrošnju gasa na način da zatvore ventile ispred svih gasnih trošila u svom stambenom objektu, kao i ručicu ventila u Regulaciono mjernom setu – RMS. Na ovaj način će se očuvati sigurnost gasnog sistema, kao i daljnja isporuka gasa po normalizaciji snabdijevanja", saopćeno je iz KJKP Sarajevogas.

Napomena:

Gas je zatvoren ako je ručica ventila u kutiji regulaciono mjernog seta okomita na gasnu cijev, to jeste ručica ventila ne smije biti okrenuta u smjeru cijevi.

Kada se stanje normalizuje i uspostavi normalan dotok gasa za Kanton Sarajevo, Sarajevogas će obavijestiti potrošače o načinu daljnjeg postupanja i ponovnog aktiviranja gasnih trošila.

Iz Sarajevogasa naglašavaju da se za vrijeme prekida isporuke gasa ne smiju vršiti nikakvi radovi na unutrašnjim gasnim instalacijama.

"Molimo vas da zatvorite ventile ispred svih potrošača. Ukoliko je na RMS-u (mjernom setu) postavljen katanac, potrebno ga je ukloniti, u protivnom uklanjanje će izvršiti ovlaštene ekipe KJKP Sarajevo-gas d.o.o. Ako su RMS-ovi u zaključanom prostoru, treba omogućiti pristup", dodali su.

Sve kvarove možete prijaviti na telefone dispečerskog centra Sarajevogasa 033 592-095 ili 033 592-096.