Dio bogatog programa
246

Vatrometom i koncertom sevdah benda Divanhana završeno obilježavanje Dana Grada Sarajeva

N. O.
Vatromet u čast Dana Grada Sarajeva (Foto: I. Š./Klix.ba)
Vatromet u čast Dana Grada Sarajeva (Foto: I. Š./Klix.ba)
U okviru obilježavanja 30. godišnjice opsade i 6. aprila - Dana Grada Sarajeva sevdah bend Divanhana održao je koncert na platou ispred Vijećnice dok je za ovaj jubilej upriličen i vatromet kod kasarne Jajce.

Članovi bosanskohercegovačkog benda Divanhana zabavili su i rasplesali prisutne na platou ispred gradske Vijećnice u čast 6. aprila.

Izveli su svoje prepoznatljive obrade najpoznatijih sevdalinki, ali i predstavili publici nove pjesme objavljene na posljednjem albumu "Zavrzlama".

Divanhana je sa svojim posljednjim albumom osvojila prvo mjesto evropskog radiijskog panela World Music Charts Europe te visoko drugo mjesto svjetskog kritičarskog panela Transglobal World Music Charts, a britanski magazin Songlines prepoznao je "Zavrzlamu" u konkurenciji "Top of the World".

Oni koji su se našli na platou preko puta osvijetljene Vijećnice imali su i najbolji pogled na vatromet koji je osvijetlio nebo iznad Sarajeva.

Vatromet i koncert Divanhane označili su drugi dan obilježavanja Dana Sarajeva i tridesete godišnjice od početka opsade, a kojima je prethodio bogat kulturni, umjetnički, sportski i naučni program.

Tokom dana je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, dodijeljene su Šestoaprilske nagrade, a otvorena je i obnovljena Bistrička stanica.