BiH
0

FOTO / Vatrogasno društvu Ali-pašin Most u obnovljenim prostorijama

Sarajevo-x.com
Načelnik Općine Novi Grad Srajevo Damir Hadžić svečano je otvorio obnovljene prostorija dobrovoljnog vatrogasnog društva Ali-pašin Most. U adaptirane prostorije preseliti će općinski Operativni Centar i Služba civilne zaštite Novi Grad Sarajevo koji su do sada bili smješteni u zgradi Općine Novi Grad.

U Vatrogasnom domu će i dalje biti smješteno Vatrogasno društvo "Ali-pašin Most", koje će djelovati kao specijalistička služba u okviru Službe CZ Novi Grad (za vodosnabdjevanje, protivpožarnu zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara)

"Naime, prije dvije godine nabavili smo specijalno-navalno vozilo za Vatrogasno društvo Ali-pašin Most, zatim smo prošle godine rekonstuisali i sanirali garažu na objektu doma. Ovo je samo nastavak započetih aktivnosti da se osposobi Vatrogasno društvo Ali-pašin Most - Novi Grad da funkcioniše kao profesionalna vatrogasna brigada. Na ovaj način stvaramo još bolje uvjete kako bi vatrogasci bili tu kada zatrebaju našim surađanima", rekao je načelnik Hadžić.

Općina Novi Grad je u budžetu obezbjedila 95.300 KM za adaptaciju prostorija vatrogasnog doma "Alipašin Most" Novi Grad Sarajevo. Rekonstrukcijom i adaptacijom Vatrogasnog doma obuhvaćeni su unutrašnji radovi, koji se odnose na izgradnju novog kancelarijskog prostora, sanitarnih čvorova, sanacije podnih i plafonskih obloga, te radovi na elektro i drugim instalacijama.Radove je izvela građevinska firma "Interming" iz Sarajeva.