4. maj. - Dan vatrogasaca
0

Vatrogascima u Mostaru nedostaju sredstva za rad

FENA
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca, 4. maja, zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar Pertar Jurić kazao je u izjavi za Fenu kako mostarski vatrogasci rade u jako lošim uvjetima i s lošim materijalno-tehničkim sredstvima.

Po Jurićevim riječima, oprema, vozila i cisterne profesionalne vatrogasne jedinice Mostar stare su i dotrajale.

Jurić je pojasnio kako je većina vozila 30-ak godina te da je dodatni problem s kojim se susreće ova jedinaca prosječna starost vatrogasaca, koja je oko 45 godina, tako da vatrogasci više nisu u mogućnosti da izdrže sve napore i zahtjeve koji se stavljaju pred njih, posebno u ljetnim mjesecima.

"Vozila s kojima mi raspolažemo ne zadovoljavaju osnovne kriterije. Tehnologija vozila i njihove mogućnosti daleko su ispod onoga što današnja vozila mogu pružit", kazao je Jurić, dodavši da su vatrogasnoj jedinici u Mostaru potrebni i mladi ljudi.

Govoreći o radu vatrogasaca tijekom ljetnog razdoblja, kada Profesionalna vatrogasna jedinica Mostar ima mjesečno i po 200 intervencija, Jurić je kazao kako iz godine u godinu vatrogasci sve teže izdržavaju naporan tempo rada budući da idu u pomoć i kolegama iz susjednih općina, što ih dodatno iscrpljuje.

Po Jurićevim riječima, vatrogasnoj jedinici Mostar od velike pomoći mogle bi biti i male pokretne cisterne čija je vrijednost oko 30 hiljada maraka, a pogodne su za terene oko Mostara.

Na kraju, Jurić je svim vatrogascima čestitao njihov dan i poželio im puno sreće u radu.