Vrijedna donacija
5

Vatrogasci u Neumu dobili vozilo vrijedno 300 hiljada KM

G. Š.
Premijerka Vlade HNK uručila ključeve vatrogasnog vozila
Premijerka Vlade HNK uručila ključeve vatrogasnog vozila
Profesionalnoj vatrogasnoj jedini Neum čije ekipe požare gasi sa vozilima starim više od tri decenije ,danas je u vozni park stiglo vatrogasno vozilo vrijedno 300 hiljada KM, a vrijednu donaciju su dobili od Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Ključeve vrijednog vatrogasnog vozila neumskim vatrogascima je uručila premijerka Vlade HNK Marija Buhač, koja je danas posjetila Općinu Neum zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Marijom Marićem, ministrom financija i komandantom Štaba civilne zaštite HNK-a Adilom Šutom i v.d. direktora Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK-a Eugenom Ćubelom.

"Ovom donacijom nastojimo da ojačamo vatrogasne kapacitete u Neumu, osiguravajući savremeno vatrogasno vozilo koje će značajno poboljšati brzinu i efikasnost u sanaciji neprilika i pružanju pomoći u vanrednim situacijama. Riječ je o kontinuiranim aktivnostima Vlade koja svake godine, tako i ove, u Budžetu planira i sredstva za nabavku vatrogasnih vozila i druge opreme za borbu protiv požara koji, posebno u ljetnim mjesecima, predstavljaju iznimnu opasnost za ljudske živote, imovinu i prirodna bogatstva", kazala je premijerka Buhač.

Načelnik Neuma Dragan Jurković je kazao kako je ova donacija od velikog značaja za jedini bh. grad na moru, koji ima vozni park stariji od 30 godina, te je uz zahvalu na donaciji kantonalnu delegaciju upoznao sa aktualnim stanjem na području Neuma, kao i izazovima, a poseban naglasak je bio na protekloj turističkoj sezoni i pripremama za novu, gdje se također očekuje podrška Vlade HNK.