Pokazno-metodička vježba
0

Vatrogasci u B. Luci izveli akciju spašavanja skokom na dušek

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Pripadnici Vatrogasne jedinice Banja Luka izveli su danas na Trgu Krajine pokazno-metodičku vježbu spašavanja osoba iz velikih objekata, uz demonstraciju spašavanja skokom na vazdušni dušek.

Gradonačelnik Banje luke Dragoljub Davidović rekao je da je Vatrogasna jedinica danas dobro tehnički opremljena, uz visok stepen koordinacije nadležnih gradskih službi, te da s njom grad ima zaokružen sistem Civilne zaštite.

   On je dodao da je današnja vježba organizovana po godišnjem programu, u okviru kojeg se Protivpožarnoj inspekciji prikazuje osposobljenost Vatrogasne jedinice.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Davidović je podsjetio da je Grad Banja Luka za potrebe Vatrogasne jedinice ove godine nabavio dva nova vozila, istakavši da je ovo jedna od najvažnijih službi i da je nedavno izvršena i sanacija postojećeg vatrogasnog doma.
   "Mi smo spremni i za disperziju postojeće vatrogasne službe, jer se grad širi, što podrazumijeva i izgradnju novog Vatrogasnog doma na Tunjicama", rekao je Davidović.

   U današnjoj vježbi učestvovali su i pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, stanice Hitne pomoći, preduzeća "Čistoća" i doborovoljnog vatrogasnog društva Vrbanja.