Na zgarištu
151

Vatrogasci još uvijek gase požar u Bingu, uviđaj počinje tek sutra

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Još u potpunosti nije sanirana vatra na zgarištu tržnog centra "Bingo", koji je sinoć zbog još nedefinisanog uzroka izgorio. Dok vatrogasci i dalje rade na terenu, tužitelji i istražni organi čekaju obezbijeđivanje uslova za ulazak u ono što je ostalo od objekta kako bi počeli s uviđajem.

Niti do 17 sati zgarište tržnog centra "Bingo" nije bilo potpuno ugašeno, vatrogasna jedinica gasila je vatru na pojedinim mjestima na sjevernoj strani objekta. Iz sablasnog zgarišta širio se dim, a narušena željezna konstrukcija djeluje kao ozbiljna opasnost za vatrogasce, kao i građane koji i dalje dolaze da se uvjere šta se desilo.

Policija i dalje obezbijeđuje objekat, ali dežurna tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-netertvansko kantona Mirjana Đerić za naš portal kazala je da dok vatrogasci djeluju na objektu nema uslova za početak uviđaja.

"Vjerujem da bi sutra ujutro mogli izaći na teren, da ćemo tada dobiti zeleno svjetlo od službi koje su sada na terenu" saopštila nam je dežurna tužiteljica.

Rukovodstvo kompanije "Bingo" danas se sastalo sa radnicima, ali o ishodu sastanka još nismo informisani. Lokalitet je i danas obišao mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.