Dženaza u subotu
438

Vatrogasci iz cijele BiH tuguju zbog gubitka kolege Tajiba Pašića: Nesebično pomagao svima

Piše: M. N.
Vatrogasci iz Kantona Sarajevo ali i cijele BiH su u velikoj žalosti zbog gubitka predsjednik Vatrogasnog saveza Kantona Sarajevo Tajiba Pašića koji je iznenada preminuo u 58. godini života.

Kako nam je rekao sekretar Vatrogasnog društva Vogošća Fahri Frlj, Pašić se nije javljao dva dana i njegove kolege su se zabrinule. Kada su ga potražile, pronašle su ga mrtvog u njegovoj kući.

"Svi smo u velikoj žalosti zbog gubitka takvog čovjeka. Donio je mnogo dobra vatrogascima u cijeloj BiH. Zalagao se za sve donacije vatrogasnih vozila i veliki broj vozila dobili smo zahvaljujući njemu. Nesebično je pomagao svima. Pamtit ćemo ga po time kako je živio", rekao je Frlj za Klix.ba.

Zbog ove tužne vijesti Svjetski dan vatrogasaca 4. maj obilježili su s tugom i posvetili ga velikom čovjeku i prijatelju koji je uradio mnogo za sigurnost građana BiH, ali nije želio da se previše eksponira.

Dženaza će biti obavljena u subotu 6. maja u 13 sati ispred Pertačke džamije u Visokom, a ukop na Gradskom groblju Visoko.