{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatrogasci cijelu noć gasili požare u Čitluku

F
1.8.2015. u 11:14
5
8
Vatrogasci cijelu noć gasili požare u Čitluku
5
Vatrogasci cijelu noć gasili požare u Čitluku
Foto: Arhiv/Klix.ba
Noćas su vatrogasci gasili nekoliko požara na području općine Čitluk, saopćeno je iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a.
U 23:26 sati šef civilne zaštite općine Čitluk Ivan Ostojić uputio je apel za pomoć u gašenju vatre. Požar koji je izbio oko 21 sat jaka bura proširila je prema Biletićima, Sretnicama, Kručevića Brdu,Tepčićima, posebno je kritično u Blizancima.

U vremenu od 23:30 do 23:50 sati o novonastaloj situaciji odmah su obaviješteni Šefovi CZ-a ili zapovjednici VJ-a prvo susjednih općina, a potom i svih općina u HNK-a, kao i odgovorne osobe iz Sektora za CZ-u i vatrogastvo Kantonalne uprave, koji su se odmah javili u operativni centar a potom otišli na lice mjesta.

Pomoć su odmah uputili PVJ Mostar (1 vozilo sa 2 vatrogasca) i PVJ Čapljina (2 vozila sa 9 vatrogasaca). Petnaest minuta iza ponoći po riječima zapovjednika VJ-e Čitluk Silvija Ostojića, vatra je sanirana u dijelu Sretnica ali se nastavila širiti prema Kručevićima i vodozahvatu Žitomislići.

U 1 sat južni dio požara prema Kručevićima je saniran, jaka je bura vatru usmjeravala u pravcu Biletića i dolje prema Biletića polju, vodozahvatu i Neretvi. U 1:50 blokiran je put od Žitomislića prema Čitluku jer se vatra spustila do samog puta.

U 02:40 sati izbio je požar u Služnju, koji je ugašen u 4 sata. Jutros u 07:30 sati, kako je saopćeno, svi požari su sanirani i ugašeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: