BiH
23

Vatrić: U trenutku napada putnici ulazili u autobus GRAS-a, vozač još uvijek u šoku

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vozač autobusa GRAS-a koji je sinoć u trenutku napada primao putnike na stajalištu u Rajlovcu, dan poslije ovog događaja je u velikom šoku, potvrdio je Avdo Vatrić, direktor GRAS-a.

On je za NAP kazao da je vozač autobusa R. G. radnik sa višegodišnjim iskustvom, a u momentu napada nastala je velika panika i strah među putnicima. Vatrić je rekonstruisao napad, a prema riječima vozača napadač je prišao sa kapuljačom na glavi i kroz staklo vrata ispalio određeni broj hitaca.

"Pucao je i dijagonalno po autobusu, došlo je do pucanja stakala i oštećenja krovne konstrukcije. Poslije toga se napadač udaljio, a vozač je ugasio svjetla u autobusu i legao na pod", kaže Vatrić.

Samo pukom srećom, izbjegnuta je veća tragedija, a nekoliko putnika zadobilo je povrede od krhotina stakla.

"Mi smo pokušali sinoć doći na mjesto događaja, ali policija nije dala da priđemo zbog uviđaja koji je trajao. Ispitan je vozač, a autobus je prebačen u krug GRAS-a oko 3:00 ujutro. Pronašli smo jedan metak u krovnoj konstrukciji, a pokušat ćemo sanirati oštećenja na autobusu", kazao je Vatrić.

Podsjećamo, oko 19:30, naoružan automatskom puškom Omeragić je u sportskoj kladionici 5 plus ubio dva pripadnika OS BiH, a po izlasku iz kladionice pucao je na autobus u koji su ulazili putnici. Napadač se udaljio s mjesta događaja i uputio se u porodičnu kuću u naselju Sokolje. Ubrzo ga je okružila policija, a nedugo poslije toga Omeragić je izvršio samoubistvo, piše NAP.