SKPD Prosvjeta
18

Vaskršnji prijem u Mostaru: Idealna prilika da se okupe komšije i prijatelji

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta iz Mostara u Ćorovića kući organizirala je tradicionalni vaskršnji prijem, a prisustvovali su brojni predstavnici društvenog i kulturnog života Hercegovine.
Goran Kosanić, generalni sekretar mostarske Prosvjete, kazao je kako veliki događaji kao što je Vaskrs su zapravo idealna prilika da se okupe dobri ljudi, komšije i prijatelji.

"Još od vremena Ratka Pejanovića gajimo tradiciju okupljanja na vaskrse i božiće, da u našu kuću dovedemo dobre ljude, da se družimo i razmijenimo koju riječ. Ovim dokazujemo da je Mostar jedan, zajednički grad", kazao je Kosanić.


Dušan Golo, predsjednik Koordinacije srpskih udruženja u Mostaru, izjavio je kako "ovaj praznik nad praznicima" Pravoslavci u gradu na Neretvi dočekuju obespravljeno u svim segmetnima osim po pitanju bezbjednosti.

"Sve ostalo nije dobro. Dvadeset godina ne mrdamo s mjesta, nalazimo se na marginama dešavanja, kako u kantonu, tako u gradu Mostaru", naveo je Golo.

Na prijemu je nastupila pjevačka etno grupa Sveti Dimitrije iz Nevesinja, a bila su i izložena vrijedna slike mostarskog umjetnika Seada Vladovića Gučea.