Preuzeo predsjedavanje SEPCA-om
0

Vasić: Saradnjom zemalja regije protiv organizovanog kriminala

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je danas da se saradnjom sa policijama zemalja jugoistočne Evrope otvara mogućnost međunarodnih istraga i uspješne borbe protiv organizovanog kriminala.

"Saradnja sa tim policijama dodatno afirmiše Policiju BiH i stvara mogućnost da se međunarodnim zajedničkim istragama razbiju neke veće organizovane kriminalne grupe“, rekao je Vasić novinarima nakon preuzimanja predsjedavanja Asocijacijom šefova policija jugoistočne Evrope (SEPCA).

On je istakao da Republika Srpska može dobiti predsjedavanje SEPCA-om jednom u 10 godina, te da ta asocijacija obuhvata zemlje čije policije su mnogo brojnije od Policije Republike Srpske.

"Saradnja policija u ovom dijelu Evrope je veoma dobra. Problem postoji u izručivanju lica koja se procesuirana za određena krivična djela i te barijere je potrebno ukloniti“, dodao je Vasić.

Zamjenik direktora Policije Srbije Branislav Mitrović ocijenio je da je saradnja policija u regionu dobra i da postoje sklopljeni sporazumi o saradnji.

"Ovog ljeta smo imali svoje policajce na području Crne Gore i Hrvatske. Naši kontakti su svakodnevni i bez ikakvih formalnosti se može sarađivati u operativnom smislu", rekao je Mitrović.

Vasić je predsjedavanje SEPCA-om preuzeo od direktora Uprave policije Crne Gore Božidara Vuksanovića.