BiH
0

Vasić: Rezolucija Federalnog parlamenta mala pomoć Silajdžiću

FENA
Visoki funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić ocijenio je danas da je Rezolucija o Srebrenici koju je jučer usvojio Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, "mala socijalna, politička pomoć Harisu Silajdžiću koji je doživio potpuni brodolom i krah sa svojom idejom o Srebrenici, i svim onima koji stoje iza toga".

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ocijenio da je Federalni parlament "jedna od rijetkih političkih institucija koje podržavaju tu suludu ideju o Srebrenici".

Istićući da je Rezolucija Federalnog parlamenta "nebitna stvar za BiH", Vasić je kazao da su BiH bitni ljudi i oni moraju ostati na svojim mjestima.

Funkcioner SNSD-a je dodao da se politikom koja se zagovara u Srebrenici, prvenstveno kolektivno iseljevanje i izdvajanje iz RS-a, ruši cijeli proces povratka proveden u BiH.

Vasić je pozvao parlamentarce Federacije BiH da se "ne bavi takvim budalaštinama, već ekonomijom".

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH jučer je usvojio Rezoluciju o Srebrenici kojom od vlasti BiH traži da Općina Srebrenica bude izuzeta iz nadležnosti institucija RS-a i prebačena u nadležnosti vlasti BiH.