BiH
0

Vasić: Poznat je imovinski karton Nikole Špirića

FENA
Imovinski karton Nikole Špirića je poznat, a postavljanje tog pitanja od Socijaldemokratske partije BiH predstavlja još jedan napad te stranke i njenog predsjednika Zlatka Lagumdžije na Savez nezavisnih socijaldmeokrata.

Ovo je danas u Banjoj Luci na pres-konferenciji ocijenio član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić oštro optuživši SDP-e BiH da napada SNSD-e, kao i "tužaka" što je bio slučaj u zahtjevu Socijaldemokratskoj interenacionali da izbaci SNSD-e iz članstva.

Vasić je ocijenio da je „SDP-ova politika već godinama nerazumljiva što se pokazalo i odustajanjem od ustavnih promjena u kojima su i sami učestvovali, vjerovatno nastojeći da se priklone agresivnoj unitarističkoj grupi jer su vidjeli da gube birače blagim odnosnom prema ovim promjenama“.

Iznio je i podatak da je "Lagumdžija na sastanku u Doboju tražio od Milorada Dodika da ukloni reisa Mustafu ef. Cerića i direktora Dnevnog avaza Fahrudina Radončića, čime je pokušao da nas uvuče u prljavu igru, na nivou sarajevske čaršije, a da mu nije palo na pamet da traži da učestvuje u ekonomskom razvoju BiH".

On je dodao da je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), provjeravala sve podatke o Nikoli Špiriću dok je bio kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara, uključujući i njegov imovinski karton, te da to SDP-e BiH dobro zna.

Za Vasića je isključenje Radovana Bjelogrlića i vraćanje njegovog poslaničkog mandatara SNSD-u gotova stvar, i pored zadnjih najava Bjelogrlića da će povući izjavu kojom je vratio stranci mandat.

"Ne vidim kako je to moguće", kazao je Vasić i dodao da je Bjelogrlić sa SNSD-om potpisao ugovor, prema kojem poslanik koji pređe u drugu stranku i nezavisne poslanike, mora svojoj matičnoj stranci vratiti sredstva koja su uložena u njegovu kampanju, a to je 100.000 KM.