{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vasić: Istragu u fabrici "Birač" podići na međunarodni nivo

S
19.10.2013. u 20:15
0
4
Vasić: Istragu u fabrici "Birač" podići na međunarodni nivo
0
Vasić: Istragu u fabrici "Birač" podići na međunarodni nivo
Gojko Vasić
Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je večeras da istragu u zvorničkoj Fabrici glinice "Birač" policijski inspektori sa predstavnicima tužilaštava i Litvancima trebaju podići na međunarodni nivo.
On je rekao da su Litvanci u toj firmi imovinu i kredibilitet, koji su dobili privatizacijom "Birač", iskoristili da opljačkaju i Litvaniju rušenjem ne samo Ukio banke već, vjerovatno, i nekih drugih banaka, koje će "pasti" kao posljedica takve djelatnosti.

"U dosadašnjim prijavama još nije bilo domaćih imena, ali, vjerovatno, će biti, jer to zavisi od obima dokaza koji će se dobiti u razmjeni sa Litvanijom. Očigledno je da je značajniji dio što su naši zaposleni u toj firmi bili nezainteresovani da zaštite svoj narod i kapital i dozvolili olako da se zloupotrebljavaju pečati, potpisi, da se dižu krediti koji nisu došli kod nas", rekao je Vasić za banjalučku Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, sud je požurio da odluči da su to legitimni krediti, bez obzira gdje je taj novac završio i koja mu je namjena.

"Možda je za taj novac kupljen kokain u Južnoj Americi, a sud je tako olako, na ime tog kredita, htio da kaže da se imovina uknjiži na one koji ne smiju doći u Republiku Srpsku", naveo je Vasić.

On je istakao i da je neophodno obavljanje razgovora ne samo sa litvanskim državljanima koji su vodili "Birač", nego i onima koji su vodili Balkan investment banku, pošto su posredstvom nje obavljane transakcije.

Okružni privredni sud Bijeljina je protekle sedmice donio rješenje o blokadi računa i pljenidbi imovine kompanije "Alumina" iz Zvornika, po tužbi Ukio banke iz Litvanije, a po prijemu prigovora tog preduzeća račun je deblokiran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: