{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Vaše ponašanje šteti svima u BiH"

F
24.3.2010. u 17:18
0
34
"Vaše ponašanje šteti svima u BiH"
0
"Vaše ponašanje šteti svima u BiH"
Doris Pack
Zastupnica Evropskog parlamenta i parlamentarna izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu Doris Pack odgovorila je u srijedu čelniku bosanskohercegovačkih Srba Miloradu Dodiku "na njegove lične uvrede", poručivši mu da je njegovo ponašanje štetno za sve narode u BiH, uključujući i Republiku Srpsku.
"Klevetničko i neprimjereno ponašanje gospodina Dodika štetno je za sve narode Bosne i Hercegovine, posebice za narod Republike Srpske. Stvaranjem lažnog dojma da ja više nemam interesa za Bosnu i Hercegovinu, Dodik je ponovno otkrio svoje političke ciljeve: djelovati protiv svih pokušaja stvaranja mirne i prosperitetne budućnosti za sve narode u regiji, kaže se u izjavi Doris Pack", prenosi Hina.

"Činjenica da sam preuzela dužnost predsjedateljice odbora za kulturu Evropskog parlamenta i napustila dužnost predsjedateljice izaslanstva Evropskog parlamenta za zemlje jugoistočne Evrope, ne umanjuje moje osjećaje prema toj regiji, koje sam stekla tokom 20-godišnjeg rada ovdje", dodaje Pack.

Dodik je napao Doris Pack, demokršćansku zastupnicu iz Njemačke, nakon što je ona pripremila nacrt izvještaja o napretku Bosne i Hercegovine, u kojem je rekla da je potrebno ići u sveobuhvatne promjene u BiH.

"Koliko ja znam ona nije zadužena za Balkan i da se bavi BiH i u tom pogledu. Hvala što nam je pravila probleme, a krajnje je vrijeme da se skine s nas", rekao je Dodik, prema izvještaju bh. medija.

"Ja ću i dalje biti aktivni član izaslanstva za jugoistočnu Evropu, što pokazuje i činjenica da sam u vanjskopolitičkom odboru izvjestiteljica za Bosnu i Hercegovinu. Stoga, neću učiniti uslugu gospodinu Dodiku da smanjim privrženost narodu Bosne i Hercegovine, uključujući i ljude za koje tvrdi da ih on predstavlja. Bosni i Hercegovini trebaju političari koji su posvećeni radu za njezinu budućnost, čak i kada to znači da će gospodin Dodik morati računati na moju prisutnost u regiji i interes za ljude koje toliko cijenim", ističe Pack.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: