|

Vaša(r) ideja: Predavanja Rikarda Druškića, Radmile Rangelov-Jusović i Almina Zrne

Vaša(r) ideja: Predavanja Rikarda Druškića, Radmile Rangelov-Jusović i Almina Zrne
41
Klix.ba
12.11.2014. u 08:25
1
komentara
41

dijeljenja
1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11
Posljednja ovogodišnja koferencija Vaša(r) ideja održat će se 13.11.2014. u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR sa početkom u 19:00 sati.
Ovog puta sa posjetiocima će se družiti: Rikardo Druškić, mladi bh. umjetnik, koji je u samo nekoliko godina aktivnog bavljenja slikarstvom već poznat široj javnosti kao izrazito talentiran i uspješan na svjetskom nivou; Dr. Radmila Rangelov-Jusović, izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by Step, organizacije koja se bavi iniciranjem i pokretanjem promjena u obrazovnom sistemu u BiH i Almin Zrno, umjetnik i vrsni majstor fotografskog zanata, priznati vrhunski umjetnik koji kamerom piše svoju poeziju pokreta, lika i tijela.

Sva tri predavača govorit će o temama usko pov ezanim s njihovim profesijama, ali i sa životnim putem, te baštinjenim iskustvima pokušavajući na taj način ponukati mlade na konstruktivnije djelovanje, kritičko promišljanje i preuzimanje odgovornosti za vlastite postupke, što je prva stepenica u putovanju zvanom odrastanje. Predavanja i razgovori su interesantni i nešto starijoj publici, ljudima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine; u konačnici – sagledati stvari iz nešto drugačijeg ugla.

Vaša(r) ideja je projekt osmišljen da u ugodnoj i opuštenoj atmosferi SARTR-a omogući svima onima koji žele proširiti svoje spoznaje dodatnu edukaciju lišenu akademskog formalizma.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije koje možete slati na e-mail [email protected].

Pojekt Vašar ideja se realizira u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...