Političke prepirke
48

Varnice između SDP-a i Naše stranke: Mijatović poručio Čamdžiću da se "u svatove ne ide nepozvan"

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović poručio je potpredsjedniku Naše stranke Mirsadu Čamdžiću da se "u svatove ne ide nepozvan, a kamoli u ozbiljne političke razgovore".
"Čudi me sem ako intencija nije bila politikanstvo, da čitate samo naslove a, ne čitav tekst, pogotovo portala koji je najrespektabilniji u zemlji kao što je Klix.ba. Moram reći da sam iznenađen vašom reakcijom pogotovo uz činjenicu da vi ni vaša stranka niste spomenuti u mojoj izjavi. Ali pošto ste se već referisali na moju izjavu red je da vam odgovorim:

Koliko se sjećam jednom smo se sreli u Banjoj Luci na sastanku Pokreta za državu gdje ste predstavljali Našu stranku, iako svi znamo da ne postojite u Republici Srpskoj. Iskreno šteta jer u vrijeme dok su Bojan Bajić i ostali sjajni ljudi vodili Našu stranku to je bila prava građanska ideja sa puno pristalica i u Republici Srpskoj", naveo je Mijatović.

Potpredsjednik SDP-a je dalje kazao kako ga kolega iz Naše stranke napada zbog saradnje sa SDA.

"Ne znam jeste li razmišlji o ljevici i građanskoj opciji kada ste se kandidovali u Gračanici i pokušali da rušite SDP-ovog načelnika, jeste li vi tada radili za SDA? Da li jeste ili niste vaš problem i opet vas je SDP porazio. Da li o istom razmisljate u Tuzli, da li vi u Tuzli radite za interese SDA, iskreno ni to me ne interesuje jer i tamo vas je sve SDP porazio. E sad ima nešto što je čak iznad i SDP-a, a to je država BiH i potpuno smo jasno za razliku od mnogih da tu nema vlasti i opozicije i to smo u ovim kriznim vremenim pokazali", dodao je.

Mijatović kaže da je poenta atak na SDP, onako kako "su se politikanski ponijeli kod teksta na spomen ploči žrtvama na Kazanima".

"Iako je sve moglo da se dogovori u okviru Trojke u Sarajevu niste to uradili već nekorektno napali gradonačelnicu i SDP kada je sve već bilo gotovo, gdje je eto vama više stalo nego SDP-u do žrtava na Kazanima. I ima još puno primjera kako je vama 'stalo' do građanskog , a nama nije, ali ne bih sad o tome biće vremena. A do tada da budem vrlo jasan, a isto važi i za vas i za SDA i za ostale, SDP BiH je pouzdan i kredibilan partner ali izbijte više svi iz glave da se SDP BiH podrazumijeva, ta pjesma se više ne pjeva, SDP BiH se podrazumijeva samo kada je u pitanju država BIH i njeni građani", zaključio je.