BiH
644

Vapaj bolesne žene: Iman Sara Agić skoro dva sata sjedila nasred ceste ispred Predsjedništva BiH

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Teško oboljela majka Iman Sara Agić (35) večeras je skoro dva sata sjedila na cesti ispred sjedišta Predsjedništva BiH sa svojom bebom u naručju u znak protesta protiv ljekara koji su je, kako je kazala, uništili.

Poručila je da se na ovaj očajnički potez odlučila jer je nemoćna da bilo šta drugo uradi optužujući ljekare da su joj uništili život i zdravlje.

"Ja nisam bila ovakva, ljekari su me otrovali. Tri godine ne prestajem povraćati. Ne mogu hodati. Širite ovu istinu dalje. Pitajte zašto se porfirija kao bolest ne registruje, ko nas to ubija", izjavila je.

Nakon skoro dva sata razgovora sa policijom, ljekarima, socijalnim radnikom, prijateljima i komšijama dozvolila je da njenu bebu vozilo Hitne pomoći odveze na Pedijatrijsku kliniku. Nedugo potom policajci su i nju unijeli u auto i odvezli u prostorije PU Centar.

Inače Iman se s molbama za pomoć javljala i ranije žaleći se da trpi nesnosne bolove i da stalno povraća. Neki od njenih problema su bronhijalna astma, gastralgija, erozivna gastropatija, dislipidemija i druge dijagnoze koje su postavljene u nekoliko navrata.

Početkom avgusta 2015. Iman je lišena slobode, a pretresom stana koji koristi u Vogošći te njenog automobila pronađeno je i oduzeto 45 grama speeda, 14 paketića marihuane i kutija sa hašišom.