{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vanredni sabor HSS-NHI

F
24.10.2009. u 11:40
0
3
Vanredni sabor HSS-NHI
0
Vanredni sabor HSS-NHI
Na vanrednom Saboru Hrvatske seljačke stranke - Nove hrvatske inicijative (HSS-NHI), danas u Sarajevu, izaslanici će usvajati stranačke dokumente i političku deklaraciju, te izabrati novo stranačko vodstvo za naredne četiri godine.
Glavni odbor ove stranke na sjednici krajem septembra prihvatio je Deklaraciju o ustavnom uređenju BiH i uputio je na usvajanje Saboru.

"Ključne tačke te deklaracije su konstitutivnost i ravnopravnost koja se treba ostvarivati kroz fiksne kvote konstitutivnih naroda u tijelima vlasti BiH", kazao je Feni glasnogovornik te stranke Zoran Stojanović naglašavajući da su suštinske stvari paritetna zastupljenost i načelo mandatne rotacije.

Istaknute su dvije kandidature za poziciju predsjednika/ce HSS-NHI: Ljiljana Lovrić i Zoran Budimić.

Govoreći o radu stranke u proteklom periodu Stojanović kao ključni momenat izdvojio je potpisivanje Kreševske deklaracije. U budućnosti će se također raditi na tom principu, a kod oba kandidata za predsjednika kao najvažnija stvar pored stranačkog razvoja, istaknut je daljnji rad na korijenitim promjenama Ustava i poboljšanja položaja Hrvata u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: