BiH
119

"Vanredni kvar" na vodovodnoj mreži: Dio Sarajeva ponovo bez vode

Piše: Š. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osim redovnih održavanja vodovodne mreže u Sarajevu zbog kojih često dolazi do smanjenja pritiska ili potpune obustave isporuke vode, u Sarajevu nisu rijetki niti "vanredni kvarovi". Jedan takav se danas dogodio i upravo zbog toga je obustavljena isporuka vode u nekoliko sarajevskih naselja.

Kako nam je rečeno iz KJKP "Vodovod i kanalizacija", radovi na održavanju vodovodne mreže, odnosno obustava isporuke vode danas je u pojedinim sarajevskim naseljima trajala do 16 sati.

Nekoliko naselja još uvijek nema vodu, a iz ViK-a to pravdaju "vanrednim kvarom" Prema informacijama iz VIK-a vode nema u Buća Potoku, Boljakovom Potoku, Sokolju i dijelu Starog Grada.

Kazali su nam i kako su ekipe na terenu, te da se radi na otklanjanju kvara kako bi mještani ovih naselja vodu dobili najkasnije do 20 sati.

Do 19 sati zbog radova na povezivanju cjevovoda na lokalitetu Trebević-hotel Pino vode neće biti u padinskom dijelu Trebevića i to u slijedećim ulicama: Dolovi, Pogledine, Jarčedoli, Iza Gaja, Sulejmana Zolja, Bajramuša, Boguševac, Hošin Brijeg, Močila, Mali Kačanik, Veliki Kačanik, Trčivode, Nalina, Podcarina i Alifakovac. Radovi su planirani od 10h do 19h.