Dan oslobođenja
522

Vandali ponovo uništavali Partizansko spomen-groblje u Mostaru

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građani Mostara i delegacije koje su povodom 14. februara - Dana oslobođenja Mostara danas položile cvijeće na Partizansko spomen-groblje zatekle su nemile scene ponovnog uništavanja ovog vrijednog spomenika.

Brojne polomljene ploče s imenima ubijenih partizana bačene su na jedno mjesto, time je nastavljena devastacija ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine te jednog od najvrednijih objekata te vrste.

"Policijski službenici cijelog dana obilaze Partizansko groblje, uočene su pomenute devastacije, ali one su ranijeg datuma. Uviđaj je izvršen i policija će postupiti kako zakon nalaže", kazao je za Klix.ba Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Podsjećamo, ovih dana u Mostaru se obilježava oslobođenje Mostara u Drugom svjetskom ratu, a za današnji dan Odbor za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen-groblja organizirao je polaganje cvijeća.

Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar, koje ovih dana organizira Dane antifašizma u Mostaru, Partizansko groblje posjetit će u subotu, posljednjeg dana ove manifestacije.