BiH
0

Valentin Inzko: Ono što sam vidio u Posavini riječima se ne može opisati

FENA
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko kazao je danas u Orašju da se ono što je vidio u Bosanskoj Posavini riječima ne može opisati.

Kazao je kako je tijekom obilaska poplavljenog područja u Orašju i Domaljevcu kod ljudi primijetio optimizam, te izrazio nadu da oni neće napustiti ovo područje kako se zadnjih dana moglo čuti..

Dodao je kako ove lokalne zajednice trebaju pomoći ljudima ali da to one same ne mogu učiniti.

"Trebaju država i entiteti pomoći, treba međunarodna zajednica pomoći ali i svako tko može osobno da pomogne u svojim mogućnostima“, kazao je Inzko.

Tijekom posjete Orašju, Inzko je obišao i pripadnike vojske Austrije, koja prečišćava 60.000 litara vode za potrebe stanovništva na ugroženom području.

Kazao je kako će dati svoj puni doprinos u sljedećoj fazi, koja će po njegovim riječima, biti najskuplja i najteža. "Moja će zadaća biti da ljudima kažem nemojte zaboraviti ova područja, bilo da se radi o ljudima iz međunarodne zajednice, entiteta ili države BiH, da svako da svoj doprinos u sljedećoj fazi koja će biti jako teška“, kazao je Inzko.

Inzko je Posavljacima uručio agregat za struju, ističući da je to njegova osobna donacija i doprinos kako bi pomogao ugroženom stanovništvu.