{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vakufska direkcija Kuvajta izdvojila 400.000 KM za gradnju džamije u Goraždu

21.10.2017. u 15:02
934
174
Vakufska direkcija Kuvajta izdvojila 400.000 KM za gradnju džamije u Goraždu
934
Vakufska direkcija Kuvajta izdvojila 400.000 KM za gradnju džamije u Goraždu
Foto: Klix.ba
Vakufska direkcija države Kuvajt obezbijedila je blizu 400.000 KM za nastavak gradnje džamije u goraždanskom naselju Obarak. Njena gradnja inicirana je još prije pet godina, u međuvremenu je kupljeno zemljište, obezbjeđene potrebne dozvole te uz pomoć vakufa i donatora realizovana prva faza radova u vrijendosti od 130.000 KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sa sredstvima koje je posredstvom Vakufske direkcije Rijaseta IZ BiH, obezbijedila direkcija iz Kuvajta, najave su da će već naredne godine, objekat biti u potpunosti završen.

"Mi dolazimo iz male države po površini, ali značajne u svom doprinosu u cijelom svijetu kada je u pitanju dobročinstvo i humanitarni rad. Danas smo ovdje u Goraždu kako bismo završili ovaj hairli započeti projekat, također pored ovog projekta postavljamo kamen temeljac u Zavidovićima, pa u Cazinu također jedan projekat izgradnje Islamskog centra sa džamijom", kazao je Mensur ES-SAK'ABI, iz Generalnog sekretarijata za vakufe Kuvajta.Direktor Vakufske direkcije Rijaseta IZ BiH Senajid Zajimović ističe da ulažu napore u obnovu u ratu porušenih vjerskih i vakufskih objekata.

"Trudimo se da zajedno sa ostalim ustanovama i organima Islamske zajednice obnovimo sve u ratu porušene vjerske i vakufske objekte i pokušavamo izgraditi nove.Obnovili smo skoro sve porušene ili oštećene objekte. Sagradili smo i oko 300 novih džamija i vjerskih-vakufskih objekata. Time se ponosimo. Kao narod mnogo smo propatili i mnogo smo toga žrtvovali. Islamska zajednica je uvijek bila uz ovaj narod i uvijek će biti", kaže Zajimović.Goraždanski muftija Remzija ef. Pitić zahvalio se prijateljima iz Kuvajta ističući da je najveća zahvalnost uzvišenom Gospodaru što ljudima daje mogućnost da učestvuju u dobru.

"A našoj braći iz Kuvajta, njihovoj državi i svima njima želim da im dragi Gospodar poveća mogućnosti i da budu još više u mogućnosti da čine dobro, za sebe same, za ummet poslanika Muhammeda i za cijelo čovječanstvo", poručio je Pitić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: