Muftija tuzlanski
94

Vahid ef. Fazlović: Ramazan je najljepši vrt ljudskih vrlina

Piše: A. K.
Vahid ef. Fazlović (Foto: Klix.ba)
Vahid ef. Fazlović (Foto: Klix.ba)
Ramazan je najljepši vrt ljudskih vrlina kojima ćemo istinski težiti u danima posta, rekao je, između ostalog u čestitki povodom nastupajućeg mjeseca ramazana muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

"U goste nam dolazi ramazan, najradosniji mjesec u Allahovom kalendaru. U njemu su nam date neizmjerne blagodeti, a najveća je da svoju vjeru učvrstimo i da u njoj nađemo zadovoljstvo i smiraj. Stoga smo se pripremili da u ovom mjesecu doživimo puninu naše vjere i da je na djelu pokažemo", rekao je ef. Fazlović.

Vjernicima je poručio da će ih ibadet posta potaknuti da više i iskrenije razmišljaju o drugim ljudima i njihovim potrebama.

"Naša će se srca smekšati, a naše ruke dobročinstva bit će izdašnije. Otvorimo širom vrata naših domova ramazanu. Prihvatimo ga s našom velikom vjerničkom radošću. Neka nas post i drugi ibadeti ojačaju u našoj istrajnosti da bdijemo nad vrijednostima naših porodica, džemata i domovine", istakao je ef. Fazlović.

Poručio je i da iftari budu izraz toplog i iskrenog odnosa s drugima i potvrda plemenite ljubavi i dobrote.

"Nemojmo zaboraviti siromašne, bolesne i sve one koji će se najviše obradovati našoj lijepoj riječi i plemenitom djelu", rekao je na kraju muftija tuzlanski koji je svoju čestitku završio riječima ramazan šerif mubarek olsun.