BiH
60

Vahid Ćosić: Tražit ću da VSTV BiH ispita rad tužiteljice Dalide Burzić

Piše: A. B.
Vahid Ćosić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Vahid Ćosić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Vahid Ćosić izjavio je na današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS da će od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) tražiti da ispita rad glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić.

Ćosić je argumentirao svoje navode kazavši da je tužiteljica omalovažavala rad MUP-a KS vezano za istragu u slučaju Dženana Memića.

"Obavijestit ću VSTV BiH da ispita rad i odgovornost tužiteljice Burzić, kao i ostalih postupajućih kantonalnih tužitelja zbog velike pompe i hajke na policijske službenike. Sada to mogu saopćiti javno jer je potvrđena optužnica u slučaju ubistva Dženana Memića, jer građani i njegova porodica to zaslužuju znati", kazao je Ćosić.

Nakon iscrpnog izvještaja o radu MUP-a KS policijski komesar je odgovorio na prozivke kantonalne tužiteljice Dalide Burzić koja je prethodno izjavila da svako trebna snositi individualnu odgovornost za slučaj Dženana Memića, aludirajući na komesara Ćosića.