(Ne)formalni razgovori
22

Uzunović i Isak na kafi u Sarajevu: U pripremi formiranje novog kluba u Federalnom parlamentu?

A. Ku.
Ramo Isak i Kenan Uzunović (Foto: Klix.ba)
Ramo Isak i Kenan Uzunović (Foto: Klix.ba)
Nakon što je samostalni zastupnik Kenan Uzunović napustio Klub PDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH sve je izvjesnije da bi se na isti potez mogao odlučiti njegov kolega Arnel Isak.

Da bi i Isak mogao krenuti putem Uzunovića sluti i susret Rame Isaka i Kenana Uzunovića danas u Sarajevu, koje smo zatekli u jednom od restorana.

I Arnel Isak je samostalni zastupnik, s tim da je u međuvremenu postao član novoosnovane stranke Snaga naroda na čijem je čelu njegov otac Ramo Isak.

Još nije poznato da li će se Uzunović odlučiti da postane član Snage naroda.

Iako još nema zvanične potvrde, upravo bi ova stranka mogla formirati novi Klub u Predstavničkom domu parlamenta FBiH, pod uslovom da im se još neko od zastupnika pridruži.

Uzunović i Isak, obojica iz Zeničko-dobojskog kantona, od samog formiranja Vlade FBiH svojom rukom prave prevagu te je zahvaljujući njima došlo do formiranja nove Vlade FBiH.

Isak je prije formiranja nove vlade izašao iz NES-a, uz obrazloženje da ne može podržati neustavnu vlast.

Na sjednici u utorak, 28. maja, također će biti poznato da li će Isak ili Uzunović biti imenovani u rukovodstvo Parlamenta FBiH, umjesto dopredsjedavajuće Edine Gabele (SBiH).