Pozlilo mu na skijaškoj stazi
0

Uzrok smrti mladog Slovenca bit će poznat za nekoliko dana

SRNA
Jahorina
Jahorina
Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Jasmin Šoše izjavio je Srni da će tek za nekoliko dana biti poznat uzrok smrti mladog Slovenca, koji je preminuo juče na Jahorini.

Šoše je naveo da je riječ o državljaninu Slovenije Matiji Berdajsu, rođenom 4. februara 1988. godine.

"U toku je obdukcija tijela i tek nakon vještačenja uzoraka koji će biti uzeti sa sigurnošću će se znati šta je bio pravi uzrok smrti. Taj proces se ne odvija brzo, jer u više ustanova moraju biti izvršene brojne analize", rekao je Šoše.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Jahorina juče su pored skijaške staze na Jahorini pronašli mladića u besvjesnom stanju. Uprkos brzoj medicinskoj intervenciji i više pokušaja reanimacije, mladić je preminuo. 

U Domu zdravlja na Palama jučer je potvrđeno Srni da je mladić dovezen mrtav, te da će uzrok smrti biti poznat nakon izvršene obdukcije.

Policijskoj stanici Pale prijavljeno je juče da su pripadnici Gorske službe spašavanja Jahorina u Dom zdravlja Pale dovezli slovenačkog državljanina M.B. kome je pozlilo na ski stazi "Ogorjelica 2".

 Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo saopštio je da je dežurni ljekar Doma zdravlja Pale obavijestio policijske službenike da dovezena osoba nije davala znakove života. 
Tokom razgovora sa svjedocima, koji su se nalazili u društvu sa preminulim, policijski službenici saznali su da se on žalio na bolove u grlu, te da mu je pozlilo na skijaškoj stazi, gdje je i pao.