Slučaj u Zenici
68

Uživo na Klix.ba: Obraćanje ministra zdravstva FBiH povodom pojave koronavirusa

D. Be.
Na području Federacije BiH, tačnije Zenice, sinoć je potvrđen prvi slučaj bolesti izazvane koronavirusom (COVID-19). Povodom tog slučaja i mjera koje se poduzimaju organizovana je konferencija za medije kako bi se javnost detaljnije upoznala sa situacijom.
Obraćanje ministra Mandića, ministra zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Adnana Jupića, direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davora Pehara i Mirze Palo, stručnog saradnika u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (Ured u BiH) - pratite uživo na Klix.ba.

Ranije danas, povodom prvog slučaja koronavirusa u Zenici, prije sastanka kriznog štaba javnosti su se obratili ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić te epidemiolog Ednan Drljević koji su javnost upoznali o trenutnoj situaciji povodom ovog slučaja.

Koronavirusom je zaražena ženska osoba mlađe dobi koja je bila u Italiji sa članovima porodice. Osoba je testirana kod kuće, potvrđen je koronavirus i ona će biti u izolatoriju u stacionaru. Njeni članovi porodice su upozoreni i dijagnostika će biti obavljena danas u toku dana.