{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uživajte u jedinstvenoj panorami Sarajeva

S
10.10.2011. u 10:29
0
62
Uživajte u jedinstvenoj panorami Sarajeva
0
Uživajte u jedinstvenoj panorami Sarajeva
Stanovnici glavnog grada, ali i ostali znatiželjnici, od sada su u mogućnosti pogledati fantastičnu virtualnu panoramu Sarajeva, sačinjenu od 1.273 pojedinačne fotografije.
Udruženje građana "Plan B" u saradnji sa agencijom "Innovattivo" pokrenulo je jedinstveni projekat u oblasti razvoja kulture, turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine.

Riječ je o "Panorami Sarajeva", tačnije o web-stranici koja će sve vas oduševiti svojom funkcionalnošću i inovativnošću. Panoramu grada Sarajeva možete pogledati na www.sarajevopanorama.info.

"Sarajevo Panoramu" čini jedinstvena fotografija veličine 15 gigapixela, a načinjena je od 1.273 pojedinačne fotografije visoke rezolucije. Ono po čemu je ova web-stranica posebna jeste to da će svim svojim posjetiocima pružiti priliku "virtualne posjete" Sarajevu. Također treba istaknuti i to da je ovo prva i najveća "sastavljena" gigapixel panoramska fotografija na prostoru bivše Jugoslavije, koja oslikava Sarajevo i sve njegove znamenitosti: Zemaljski Muzej, Begova džamija, Katedrala, Jevrejski muzej, Pravoslavnu crkvu, Aerodrom i mnoge druge.

Nakon prvog koraka, odnosno upoznavanja "virtualnog vodiča kroz Sarajevo" jeste za nepunih 10 dana će biti predstavljen projekt "Visit & Explore [email protected] Herzegovina", www.visitbosnia.org, koji će objediniti na jednom mjestu cijelu Bosnu i Hercegovinu i sve njene znamenite građevine, turističke destinacije i prirodna bogatsva koja posjedujemo, a sve to uz mnoštvo multimedijalnog sadržaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: