Zenica
0

Uz počasni kordon i paljbu sahranjen policajac Amir Avdić

ZEDA
Dženaza Amira Avdića (Foto: ZEDA)
Dženaza Amira Avdića (Foto: ZEDA)
Na mjesnom groblju u Seocima kod Zenice obavljena je dženaza poginulom policajcu Amiru Avdiću, službeniku Uprave policije MUP-a ZDK, koji je poginuo prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka.

Pored članova porodice, prijatelja i kolega Amira je ispratilo nekoliko hiljada sugrađana i radnih kolega policajaca, koje su do zadnjeg dana sa Amirom djelile zajedničke obaveze i teškoće ovog teškog i časnog posla. Nakon vjerskog obreda policajac Amir Avdić je sahranjen uz sve službene počasti, uz počasni kordon i paljbu.

Avdić Amir je bio pripadnik Oružanih snaga BiH od 1993. godine, sa svojih 19 godina, da bi u 1994. godini kao pripadnik rezervnog sastava policije ušao u redove jedinice za posebne namjene Manevar, pri SJB Zenica, a od 1996. godine zasniva radni odnos u organima unutrašnjih poslova, Centar službi bezbjednosti Zenica. Čitav radni vijek je proveo radaći na poslovima policajca u Policijskoj stanici Centar i Policijskoj stanici Crkvice. Poslove policajca je obavljao savjesno i profesionalno ne štedeći sebe, u naporima da dosljedno primjenjuje zakon i kazni prekršioce tog istog zakona. U tom časnom i teškom zadatku je izgubio i život, braneći vrijednosti za koje danas mnogi ne mare a on je dao svoj život, upravo za te vrijednosti.

Dženazi je prisustvovao i ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Muhidin Alić, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, načelnik Općine Zenica Husein Smajlović, policijski službenici drugih policijskih agencija, mnogi drugi zvaničnici i predstavnici institucija.