Stadion Koševo
0

FOTO / Uz ples, pjesmu i klovnove obilježen "Dan prvačića"

FENA
Tradicionalna manifestacija, ove godine pod nazivom "Dan prvačića", upriličena je u utorak na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu.

Manifestaciju je realizirala Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Centar u saradnji s Javnom ustanovom "Centar za sport i rekreaciju" Sarajevo.

Na početku prigodnog programa glumac Mario Drmać, voditelj programa, predstavio je prvačiće i njihove nastavnike koji su organizirano izlazili na travnati teren s balonima plave i žute boje koje simboliziraju zastavu Bosne i Hercegovine.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je u obraćanju poželio prvačićima uspješno i sretno buduće školovanje, da marljivo uče i postanu uspješni ljudi, kojima će se ponositi ovaj grad, država BiH kao i njihovi roditelji.
"Prije dvadeset godina Generalna skupština Ujedinjenih naroda je usvojila Konvenciju o pravima djeteta, koja im daje pravo na život bez diskriminacije, uz pravo na adekvatno obrazovanje uz igru i učenje. Početak školske godine ćemo obilježiti igrom, pjesmom i zabavom da bismo pokazali da nije ništa strašno ići u školu", kazao je načelnik Bećirević.

Na tradicionalnom druženju na glavnom terenu stadiona na Koševu 607 učenika prvih razreda iz jedanaest osnovnih škola iz Centra uživalo je u jednosatnom kulturno-sportskom programu.

U programu su učestvovali plesna grupa OŠ "Hasan Kikić" s tačkom "Mix It Up", djevojčica Jaci koja je otpjevala svoju poznatu pjesmu "Internet djevojčica" dok je gimnastičarka Belma Popovčević izvela gimnastičku tačku.

Za bolje raspoloženje s mališanima su se družili i klovnovi, saopćeno je danas iz Pres-službe Općine Centar.