{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uz "Marš na Drinu" defile u Banjoj Luci povodom proslave Dana RS-a

9.1.2017. u 13:07
1.575
781
Uz "Marš na Drinu" defile u Banjoj Luci povodom proslave Dana RS-a
1.575
U 13 sati na Trgu Krajine u Banjoj Luci počela je parada povodom proslave neustavnog Dana Republike Srpske u kojoj učestvuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a RS i Civilne zaštite te vatrogasci i drugi.
Ulicom Kralja Petra Karađorđevića danas se može vidjeti na stotine učesnika parade povodom 25. godišnjice osnivanja RS-a, koji glavnom saobraćajnicom defiliraju uz "Marš na Drinu".

Učesnici su u parku Petar Kočić prošli pored predstavnika vlasti RS-a, predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i ostalih predstavnika vlasti.

Pored glavne saobraćajnice u Banjoj Luci danas se mogao vidjeti veliki broj Banjalučana koji su došli ispratiti i podržati defile organiziran povodom Dana RS-a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Jučer je održana i proba parade koja danas defilira, a kao centralni dio svečanosti danas je planirana svečana akademija na kojoj će učestvovati i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić.

Ranije su na trgu u Banjoj Luci postrojeni pripadnici Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH. Učešće OSBiH je omogućio predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: