{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uz 16 dana aktivizma debata posvećena ženama u medijima

F
4.12.2007. u 14:42
0
0
Uz 16 dana aktivizma debata posvećena ženama u medijima
0
Uz 16 dana aktivizma debata posvećena ženama u medijima
Mediacentar Sarajevo, Fondacija CURE i Udružene žene Banja Luka organizatori su javne debate "Žene u medijima: Rodni stereotipi i diskriminacije" 6. decembra u Sarajevo.
Cilj debate je predstavljanje rezultata istraživanja štampanih medija u BiH i regionu o načinima prezentacije žena u medijima, najčešćim oblicima spolne diskriminacije u medijskoj prezentaciji žena, strategijama i metodama diskriminacije, te da stereotipizacija spolnih i rodnih uloga utječe na generalnu borbu za jednakopravnost spolova u našem društvu.

Tokom debate bit će prezentirani rezultati opsežnih istraživanja medija, razmijenjena iskustava u radu s medijima iz perspektive feminističkog aktivizma kroz izvještavanje i participaciju medija o aktivnostima koje se bave položajem žena u BiH.

U okviru debate bit će prikazan dokumentarni film "Iskrivljeni odrazi" redateljice Tatjane Božić, a koji je realiziran u sklopu projekta '"Žene i mediji" grupe za ženska ljudska
prava B.a.B.e.

Javna debata "Žene u medijima: Rodni stereotipi i diskriminacije" dio je globalne kampanje 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama koja se svake godine održava od 25. novembra do 10. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: