|

Uz 16 dana aktivizma debata posvećena ženama u medijima

Uz 16 dana aktivizma debata posvećena ženama u medijima
0
F
FENA
4.12.2007. u 14:42
0
komentara
0

dijeljenja
Uz 16 dana aktivizma debata posvećena ženama u medijima
Mediacentar Sarajevo, Fondacija CURE i Udružene žene Banja Luka organizatori su javne debate "Žene u medijima: Rodni stereotipi i diskriminacije" 6. decembra u Sarajevo.
Cilj debate je predstavljanje rezultata istraživanja štampanih medija u BiH i regionu o načinima prezentacije žena u medijima, najčešćim oblicima spolne diskriminacije u medijskoj prezentaciji žena, strategijama i metodama diskriminacije, te da stereotipizacija spolnih i rodnih uloga utječe na generalnu borbu za jednakopravnost spolova u našem društvu.

Tokom debate bit će prezentirani rezultati opsežnih istraživanja medija, razmijenjena iskustava u radu s medijima iz perspektive feminističkog aktivizma kroz izvještavanje i participaciju medija o aktivnostima koje se bave položajem žena u BiH.

U okviru debate bit će prikazan dokumentarni film "Iskrivljeni odrazi" redateljice Tatjane Božić, a koji je realiziran u sklopu projekta '"Žene i mediji" grupe za ženska ljudska
prava B.a.B.e.

Javna debata "Žene u medijima: Rodni stereotipi i diskriminacije" dio je globalne kampanje 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama koja se svake godine održava od 25. novembra do 10. decembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.