Poligon za vrijeđanja
16

Uvrede na sjednici NSRS: Stanić ministricu finansija nazvao glupačom

A. D.
Da je sjednica NSRS postala svojevrsni poligon za međusobna vrijeđanja poslanika, ministara, pozicije i opozicije, pokazalo se i na današnjem zasjedanju ovog entitetskog parlamenta.

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić danas je na sjednici koju prate mediji ministricu finansija Republike Srpske Zoru Vidović nazvao glupačom.

"Ja sam to namjerno ranije rekao da mi ona dokaže to što tvrdi. Sve dok to ne dokaže ona je za mene glupača", istakao je Stanić tokom sjednice NSRS.

Na njegovu izjavu reagovala je poslanica PDP Gordana Vidović koja je kazala da je neophodno stati u kraj takvim izjavama u NSRS, prenosi Srpskainfo.

"I ranije sam upozoravala da se mora prestati sa vrijeđanjem. Moramo ići u izmjene Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske kako bi se ovome stalo u kraj. Mislim da bi to trebao biti zadatak predsjednika Odbora jednakih mogućnosti. Ako mi u parlamentu Srpske dozvoljavamo sebi da vrijeđamo jedni druge onda šta to govori o nama i NSRS", istakla je Vidović.

Stanić je i na jednoj od prethodnih sjednica NSRS ušao u verbalni okršaj sa ministarkom Vidović, koju je tom prilikom nazvao glupačom.