{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uvjetna kazna Haseljiću, Džajiću i Jelaviću

F
24.12.2008. u 13:35
0
2
Uvjetna kazna Haseljiću, Džajiću i Jelaviću
0
Uvjetna kazna Haseljiću, Džajiću i Jelaviću
Sud Bosne i Hercegovine u Sarajevu izrekao je presudu na osnovu koje su Hajrudin Haseljić, Goran Džajić i Vinko Jelavić oglašeni krivim i osuđeni uvjetno na 11 mjeseci zatvora za produženo krivično djelo porezne utaje, saopćeno je danas iz Suda.
Kazna se neće izvršiti ako u roku od tri godine od pravosnažnosti presude optuženi ne počine novo krivično djelo.

Sud je Haseljiću i Džajiću izrekao i sporednu novčanu kaznu od 30.000 KM. Dužni su je platiti u roku od šest mjeseci od pravosnažnosti presude.

Od optuženih Haseljića, Džajića i Jelavića Sud je oduzeo iznose od 116.333 KM, 110.996 KM te 101.594 KM, stečene počinjenjem krivičnog djela.

Pravne osobe “Bajra” d.o.o. Dolac na Lašvi i “Džajić Commerce” d.o.o. Ljubuški Sud je oglasio odgovornim za poreznu utaju i izrekao novčanu kaznu od 50.000 KM koju su dužni platiti u roku od šest mjeseci od pravosnažnosti presude.

Sud je optužene pravne osobe “Bajra” d.o.o. Dolac na Lašvi, “Džajić Commerce” d.o.o. Ljubuški i “Company Jelavić 96” d.o.o. Ljubuški oslobodio optužbe da su kao pravne osobe protivpravno raspolagale ostvarenom imovinskom koristi koju su pribavili optuženi Haseljić, Džajić i Jelavić kao direktori i odgovorne osobe, čime bi počinili krivično djelo pranja novca, krivotvorenja isprava i porezne utaje, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: