|

Uveliko se čisti zgarište na pijaci Arizona, uskoro opet u funkciji

Uveliko se čisti zgarište na pijaci Arizona, uskoro opet u funkciji
8
Klix.ba
16.4.2019. u 15:17
25
komentara
8

dijeljenja
U noći sa subote na nedjelju na pijaci Arizona u Gradačcu izbio je požar koji je prouzrokovao veliku materijalnu štetu na boksovima koje su koristili radnici ove pijace. Ensar Mešanović iz preduzeća "Nove pijace" govori kako se uveliko radi na čišćenju zgarišta i najavljuju skori radovi na obnovi.
"Već uveliko traje čišćenje zgarišta na pijaci Arizona i ti radovi bi trebali biti gotovi do kraja dana. Od ranih jutarnjih sati u srijedu počinjemo postavljanje prvih hala na tržnici", kazao je za Klix.ba predstavnik preduzeća "Nove pijace" Gradačac Ensar Mešanović.

Kako dalje navodi, otprilike će trebati mjesec kako bi Arizona ponovo proradila u punom kapacitetu, ali radovi se provode u fazama i on naglašava da zasad sve prolazi kako treba.

"Jutros smo sa svim ljudima koji rade na Arizoni ugovorili sve detalje u vezi s vraćanjem pijace u prvobitno stanje. Iako su na početku bili poprilično shrvani, oni su sada sretni, što će se uskoro vratiti na svoja radna mjesta. S obzirom na to da je cijeli lokalitet pijace bio osiguran, od osiguranja ćemo dobiti novčana sredstva za obnovu", kazao je Mešanović.

Nakon što smo ga pitali postoje li ikakve naznake šta je dovelo do požara, on odgovara da je istraga završena i da će informacije uskoro biti poznate javnosti.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...