{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđen dnevni red, sjedina se nastavlja u srijedu

F
22.5.2012. u 18:47
0
3
Utvrđen dnevni red, sjedina se nastavlja u srijedu
0
Utvrđen dnevni red, sjedina se nastavlja u srijedu
Po utvrđivanju dnevnog reda, 15. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu prekinuta je u poslijepodnevnim satima i bit će nastavljena sutra. Predstoji poslanička rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o federalnim upravnim taksama, kao i Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode.
Na dnevnom redu su izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak, zatim izmjene Zakona o pravima boraca te o reviziji korištenja boračkih prava.

U proceduri su i nacrti zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, o nasljeđivanju te o preuzimanju dioničkih društava.

Prije početka ove 15. sjednice, danas je okončana prethodna sjednica na kojoj je odobreno da za direktora Direkcije za upravljanje pasivnim podbilansom preduzeća i banaka bude imenovan Senad Rahimić a za članove Upravnog odbora: Jakov Gavran (predsjednik) te Mijo Marušić, Ibrahim Tirak, Safet Sejdić i Zenit Kelić.

U toku 14. sjednice odobren je i Prijedlog zakona o koncesijama FBiH.

Većinsku podršku dobili su Izvještaj o izvršenju programa prošlogodišnjeg rada Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, kao i Program njegovog rada za ovu godinu.

Izvještaj o izvršenju prošlogodišnjeg budžeta Federacije BiH nije dobio podršku, kao ni prijedlog ovogodišnjeg finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Bez većinske podrške je ostala i inicijativa Parlamentarnoj skupštini BiH za izmjenu Izbornog zakona BiH, koja bi iz prava na izborno kandidiranje isključila pojedince kojima je presuđeno za kriminal, korupciju i zloupotrebu položaja.

U dogledno vrijeme će Predstavnički dom imati tematske sjednice o stanju u zdravstvu Federacije te o problemima mlade populacije, odlučeno je danas.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: