BiH
0

Utvrđeni Prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima

FENA
Vlada KS-a je na današnjem nastavku 30. sjednice utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima KS-a te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju.

Utvrđen je i Nacrt Zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave i upravnih organizacija. Pred poslanicima Skupšine KS-a naći će se i danas utvrđena Odluka o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune finansijskog plana prihoda i rashoda JU "Služba za zapošljavanje KS-a za 2007. godinu" kao i Strategija razvoja ruralnih dijelova KS-a.

Vlada je odobrila Ministarstvu stambenih poslova KS-a
3.992.989 KM za sanaciju zajedničkih dijelova stambenih zgrada (krovova, fasada i liftova). Od tog iznosa 2. 925. 774 ide na popravku krovova, 493. 844 za obnovu fasada i 573. 371 KM za popravku liftova.

Za sanaciju postojeće termoizolacione zaštite na stambenom objektu u ulici Kemala Kapetanovića br. 11-13-15 Ministarstvu stambenih poslova odobreno je 266. 432 KM.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS-a je u julu potpisalo s resornim federalnim ministarstvom Sporazum o saradnji na implementaciji Programa održivosti povratka u 2007.

Na bazi podnesenih zahtjeva i potreba, kantonalno Ministarstvo je izvršilo odabir prvih korisnika, povratnika iz KS-a, a na sjednici je odobreno 76.371 KM za nabavku multikultivatora za ove povratničke porodice, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.