Direktori policijskih tijela BiH
0

Utvrđene rang liste uspješnih kandidata

FENA
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH utvrdio je na današnjoj 6. sjednici rang liste uspješnih kandidata za izbor direktora policijskih tijela BiH sa kojima je obavljen intervju u okviru Javnog konkursa , saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Konkurs je raspisan za mjesta direktora i zamjenika direktora Granične policije BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, kao i na mjesto zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.

Nakon što su članovi Nezavisnog odbora izvršili uvid u pristiglu dokumentaciju, obavili su intervju se ukupno trinaest osoba koje su ispunjavale kriterije propisane Javnim konkursom.

Radi popune mjesta direktora i zamjenika direktora Granične policije obavljen je razgovor sa sedam osoba, dok je za mjesto zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu obavljen razgovor sa pet osoba.

Nezavisni odbor je obavio intervju i sa osam osoba koje su aplicirale na mjesto direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i sa deset osoba koje su aplicirale na mjesto zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

"Nakon što su članovi Nezavisnog odbora nedavno okončali razgovore sa kandidatima, danas je rang lista najuspješnijih kandidata upućena Ministru sigurnost BiH, koji će o daljnjoj proceduri izbora direktora policijskih tijela BiH postupiti sukladno Zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture Bosne i Hercegovine", saopćeno je.