{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđene izmjene dva zakona obaveznih prema MMF-u

S
7.5.2009. u 16:55
0
2
Utvrđene izmjene dva zakona obaveznih prema MMF-u
0
Utvrđene izmjene dva zakona obaveznih prema MMF-u
Vijeće ministara BiH utvrdilo je na današnjoj sjednici prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, i zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, koje je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.
"Ušli smo u fazu izvršavanja obaveza iz stand-by aranžmana sa MMF-om koji još nije verifkovan. Ova dva zakona su potrebni kako bi se stvorili uslovi da se namjenski prihodi od putarine u iznosu od 0,10 KM po litru goriva, posebno naplaćuju i namjenski prenose na poseban podračun u okviru jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje", rekao je predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić novinarima nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, osim toga, ukazala se i potreba da se obaveze po osnovu spoljnog duga Brčko Distrikta BiH izmiruju na isti način kao dug Federacije BiH i Republike Srpske, što je regulisano ovim izmjenama i dopunama.

Špirić je dodao da je Vijeće ministara tražilo da ove prijedloge zakona, Parlamentarna skupština BiH razmatra po skraćenoj proceduri.

"Preporuka Vijeća ministara BiH Predstavničkom i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH jeste da prije usvajanja izmjena ovih zakona, prethodno usvoje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uplatama na Jedinstveni račun koji je, na privremenoj osnovi, donio visoki predstavnik u BiH", naveo je Špirić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: