{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Utvrđene cijene električne energije

F
16.7.2010. u 15:44
0
0
Utvrđene cijene električne energije
0
Utvrđene cijene električne energije
Regulatorna komisija za električnu energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj sjednici u Mostaru donijela je Rješenje o odobravanju potrebnog prihoda od tarifnih kupaca na godišnjoj razini te su utvrđene cijene električne energije na pragu proizvodnih jedinica.
FERK je to usvojio nakon razmatranja izvješća s formalne rasprave u III. tarifnom postupku po zahtjevu za odobrenje tarifa za djelatnost proizvodnje električne energije JP "Elektroprivreda HZ HB" d.d. Mostar.

Također, nakon razmatranih izvješća s formalne rasprave u III. tarifnom postupku po zahtjevu za odobrenje tarifa za djelatnost distribucije električne energije JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar doneseno je Rješenje o odobravanju potrebnog prihoda od tarifa za korištenje distributivnog sustava na godišnjoj razini.

Ferk je donio Rješenje o utvrđivanju potrebnog prihoda od tarifa za opskrbu nekvalificiranih (tarifnih) kupaca na godišnjoj razini uključujući i trošak nabave električne energije za potrebe nekvalificiranih (tarifnih) kupaca, a koje je usvojeno nakon razmatranja formalne rasprave u IV. tarifnom postupku pokrenutom na inicijativu FERK-a, odlukom JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar za utvrđivanje tarifa za djelatnost opskrbe električnom energijom, stoji u priopćenju iz FERK-a.

Kako su članovi FERK-a donijeli rješenja o odobrenju potrebnog prihoda po navedenim djelatnostima koji je manji od predloženih u Izvješću voditelja postupka, redovita sjednica je prekinuta zbog daljnjih analiza i izračuna potrebnih za izračun tarifnih stavova, ističe se u priopćenju.

Tijekom današnje sjednice usvojen je Nacrt izmjene dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrbe električnom energijom drugog reda, podnositelja zahtjeva" Alpiq Energija BH" d.o.o. Sarajevo i odlučeno je da se održi opća rasprava na nacrt dozvole 19. kolovoza u Mostaru.

Također, doneseno je i Rješenje o dodijeli dozvole za rad-licence za obavljanje elektroprivredne djelatnosti opskrbe električnom energijom II. reda, podnositelja zahtjeva "Interenergo" d.o.o. Sarajevo i pet rješenja po žalbama kupaca.

Sjednica FERK-a nastavit će se 21. srpnja u 10 sati kado bi članovi FERK-a trebali donijeti odluku o tarifnim stavovima za prodaju električne tarifnim (nekvalificiranim) kupcima JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar i o tarifnim stavovima za korisnike distributivnog sustava JP "Elektroprivreda HZHB" d.d. Mostar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: